Armoederegisseur stelt zich voor

Armoede in de gemeente Hardenberg

Mijn naam is Margreet Dirksen en sinds 1 juni 2023 ben ik werkzaam als armoederegisseur bij de gemeente Hardenberg. De functie van armoederegisseur is een nieuwe functie die is ontstaan naar aanleiding van alle maatschappelijke ontwikkelingen die ervoor zorgen dat er helaas steeds meer mensen in Nederland, en dus ook in de gemeente Hardenberg, leven in armoede.

De opdracht die ik heb meegekregen is het leveren van een bijdrage aan het signaleren en bespreekbaar maken van armoede onder inwoners en organisaties die in contact staan met inwoners. Dit zodat de juiste weg naar hulp gemakkelijk(er) gevonden wordt en de drempel om hulp te zoeken wordt verlaagd. Ik doe dit door het onderwerp armoede en de hulp die beschikbaar is, binnen de gemeente bekend te maken en richt me hierbij voornamelijk op de organisaties die in contact staan met inwoners.

Kennismaking

In het kader hiervan zou ik graag kennismaken met uw Plaatselijk Belang. Mijn inschatting is dat u als geen ander weet wat er speelt in uw dorp, kern of plaats en waar de behoeftes op dit vlak liggen. Naast een kennismaking zou ik u graag wat meer willen vertellen over het leven in armoede in de gemeente Hardenberg en wat de mogelijkheden zijn tot ondersteuning voor deze doelgroep. Ook ben ik natuurlijk heel benieuwd of er particuliere initiatieven op het gebied van armoedebestrijding in uw dorp, plaats of kern zijn.

 

Tevens verzorg ik voorlichtingen en trainingen over het signaleren en bespreekbaar maken van (verborgen) armoede voor verschillende doelgroepen. Deze voorlichting of training kan afgestemd worden op de situatie in uw dorp, kern of plaats. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Ik ben zowel overdag als ’s avonds beschikbaar en kan dus aansluiten bij een reeds geplande vergadering/bijeenkomst in de avonduren als dit wenselijk is.

 

Meer weten of direct een kennismaking plannen? Neem contact met mij op via:

tel: 0523 289 183

Mobiel: 06 29536067

Email: margreet.dirksen@hardenberg.nl

 

Ik zie uit naar uw reactie!