Hieronder opmerkingen betreffende het groen in ons buurtgebied…

5 reacties

 1. Probleem hondenpoep is bekend in Hardenberg, persoonlijk vind ik dat de gemeente verplichtingen heeft naar de hondenbezitters toe om van de hondenbelasting, op verschillende plaatsen poepzakjes met daarbij afvalbakken waar dit in gegooid kan worden, moet gaan plaatsen.
  Maar er is een nog groter probleem…..het afval dat de schooljeugd van zich afsmijt. Ik heb met regelmaat de scholen gebeld voor overlast dat vuilnisbakken/plastic-inzamelpunten worden omgegooid, verplaats ed.
  Misschien een idee om als BBCH alle scholen eens uit te nodigen, hoe om te gaan met dit probleem.
  Ik zag laatst dat een ouder iemand een hondje uitliet, en werd aangesproken door de stadswacht, even later zie je dat de schooljeugd blikjes, broodzakjes ed. van zich afsmijten, stadswachten die op dat moment door de straat rijden en dit zien, maar hier word geen aandacht aan besteed!
  Misschien een idee om samen met de scholen mee te doen met Nederland schoon? zo dat de schooljeugd meer bewust word van dit probleem?

 2. Als je een hond uitlaat in het centrum is het al gauw mis gevolg hondenpoep op straat, mijn mening is verplicht stellen hondenpoep zakjes te gebruiken.
  Mochten honden liefhebbers daar geen gehoor aan willen geven en hun hond zijn behoefde laten doen op straat en als dat gezien wordt door de politie of burgerwacht bekeurd moeten worden.
  Zie vaak genoeg dat het gebeurt en dan kijkt de honden uit later gewoon de andere kant op als of er niks is gebeurt, tot grote ongenoegen van het winkelend publiek hou het netjes en ruim je troep ( poep ) op.

  Groeten Gerard.

  1. Naar nu blijkt, is men in de gemeente Hardenberg wel degelijk verplicht hondenpoep buiten de uitlaatstroken zelf op te ruimen. Een boete kan oplopen tot 130 euro.
   Zakjes worden niet verstrekt. Hondenbezitters dienen deze zelf aan te schaffen.

   De uitlaatstroken, alle gelegen aan de buitenrand van het centrum (Vecht) worden 1x per 3 weken schoongezogen.

 3. Waar is er in het centrum groen om een hond uit te laten? Zijn er alternatieven te vinden,voor wat er nu is?
  Is het een idee om plastic zakjes voor de hondepoep te gebruiken? In andere gemeenten zijn ze hier al mee bezig. En het werkt.
  Of kan er iets komen in het nieuwe park bij het gemeentehuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *